Profiel

Al enige tijd zet ik mijn energie, tijd en expertise in om de vooruitstrevende IT-toepassingen voor de gezondheidszorg van Intermedix in Europa te introduceren. Dit Amerikaanse bedrijf nodigde mij uit lid te worden van hun internationale team om samen met hen aan naamsbekendheid, een marktpositie en business development te werken. Hoewel de producten van Intermedix zonder twijfel tot de beste op de markt behoren, was dat buiten de Verenigde Staten nauwelijks bekend. En daar wil het bedrijf verandering in brengen.

Na mijn opleiding in de geodesie, met een specialisatie in Geografische Informatie Systemen (GIS), was Tele Atlas (nu Tomtom) mijn eerste werkgever. Als Database Administrator was ik verantwoordelijk voor het opbouwen van een van de eerste digitale wegennetwerken voor navigatiesystemen. Mijn ontslag diende ik in om Tensing, een innovatief GIS-bedrijf, op te richten. Dit bedrijf ontwikkelde zich tot een aanbieder van geografische software, data en diensten voor met name openbare orde & veiligheid, de energiesector en mobiele werkorder systemen, met kantoren in Nederland en de Verenigde Staten. Als CEO van Tensing USA heb ik een aantal jaren in de VS gewerkt.

Nadat Tensing onder nieuw management kwam ben ik aan de slag gegaan voor andere organisaties, veelal als adviseur van de directie of in een strategische of business development rol. Vaak stonden thema’s als openbare orde & veiligheid, gezondheidszorg en crisismanagement daar opnieuw centraal in. Bij Intermedix is mijn interesse in healthcare analytics gegroeid, een technologie die ongelofelijke mogelijkheden biedt om ons welzijn, onze gezondheid en onze welvaart te vergroten.

Technologie-georiënteerde organisaties lopen als een rode draad door mijn werkende leven. Intrinsieke interesse en een behoorlijk kennisniveau zijn onontbeerlijk om te begrijpen hoe technologie kan helpen van de wereld een nog betere plaats te maken. Mijn benadering is daarbij “can-do”, pragmatisch en hands-on, maar altijd gebaseerd op realisme, kennis en feiten van het werkveld en relevante technologie.

Ik geloof dat lange termijn relaties met klanten, collega’s en partners voor alle partijen de grootste meerwaarde opleveren. Daarom werk ik graag als volwaardig lid van het team van mijn opdrachtgevers. Mijn internationale ervaring leerde mij dat ik graag met Amerikaanse bedrijven werk. Nederland is mijn thuis, maar ik werk met veel plezier in willekeurig welke tijdzone. Mijn sensitiviteit voor andere (professionele) culturen is daarbij onontbeerlijk.

Als “life-long-learner” lees en studeer ik veel. In mijn vrije tijd zorg ik dat ik fit blijf,  voel ik mij een ontdekker en ben ik een enthousiast motorrijder.

Dirk Verbeek